Services

 

Was de apotheek vroeger slechts een verstrekker van geneesmiddelen. Tegenwoordig is die verstrekking slechts één van de vele werkzaamheden. Apotheek Boogaard is een onafhankelijke informatiebron voor patiënten en artsen over geneesmiddelen, zelfzorgproducten en verbandmiddelen. U kunt bij ons terecht met individuele vragen, maar ook voor folders of andere instructiehulpmiddelen. 

Maatwerk
De apotheker en zijn assistentes zijn in staat om zeer speciale, niet bij fabrikanten te verkrijgen geneesmiddelen, zelf te maken. Die zijn dan voor u alleen bereid, omdat niet ieder mens gelijk is en soms individuele zorg nodig heeft.

Bezorgdienst
Voor de klanten die ziek of slecht ter been zijn en niet naar de apotheek kunnen komen, hebben wij een gratis bezorgdienst. U kunt in overleg met de apotheek vragen of iets bezorgd kan worden. Er wordt alleen bezorgd op werkdagen tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Buiten deze tijden is het NIET mogelijk om iets bezorgd te krijgen.

Inhalatie-instructie
Wanneer een patiënt voor het eerst een geneesmiddel gaat gebruiken dat geïnhaleerd dient te worden, wordt er een inhalatie-instructie aangeboden. In een aparte ruimte oefent de apotheker of zijn assistente met de patiënt het inhaleren van het medicijn en geeft uitleg over het gebruik en de werking. U kunt ons altijd om een inhalatie-instructie vragen.

Diabetes testmateriaal
Ook diabetestestmateriaal kunt u bij ons verkrijgen. De meest gangbare merken teststrips kunnen wij uit voorraad leveren. Ook kunnen wij u uitleg geven over het gebruik van de meter en dit met u oefenen. Bij de teststrips en injectienaalden krijgt u gratis een afvalcontainer die, wanneer deze vol is bij ons weer omgeruild kan voor een lege.

Incontinentie artikelen
Wij kunnen de klanten uitgebreid informeren over het gebruik van incontinentie artikelen. Dit gebeurt discreet in een aparte ruimte. Van diverse artikelen zijn proefmonsters aanwezig die gratis worden meegegeven. Indien er een machtiging voor vergoeding bij uw verzekering nodig is, wordt dat door de apotheek geregeld.

Medicijnpaspoort
Als u op vakantie gaat kunnen wij voor u een medicijnpaspoort uitdraaien. Dit medicijnpaspoort is een overzicht van de geneesmiddelen die u op dat moment gebruikt. Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis of naar een andere arts toe gaat kunnen wij ook voor u een overzicht uitdraaien van de geneesmiddelen die u in de afgelopen 1 tot 24 maanden bij ons heeft opgehaald.

Beleid oude geneesmiddelen
Geneesmiddelen die over de houdbaarheidsdatum zijn of die u niet meer gebruikt, kunnen bij ons ingeleverd worden. Wij zorgen ervoor dat de geneesmiddelen afgevoerd en op een milieuvriendelijke manier vernietigd worden.

Beleid naaldencontainers
Wij verstrekken gratis naaldencontainers. In deze naaldencontainers kunt u uw gebruikte naalden en pleisters die medicatie bevatten (bijv. morfinepleisters) doen en bij ons inleveren. Wij zorgen ervoor dat de gebruikte naalden/pleisters afgevoerd en op een milieuvriendelijke manier vernietigd worden.

Wilt u de apotheker spreken?
Als u een gesprek wilt met de apotheker, kunt u het beste (telefonisch) een afspraak maken. Dan weet u zeker dat u hem direct kunt spreken en dat hij voldoende tijd heeft.

Rechtstreekse declaratie naar de verzekering
Indien uw verzekering en polisnummer bij ons bekend zijn, kunnen wij de rekening van de geleverde artikelen rechtstreeks naar uw verzekering sturen. U hoeft er dan zelf niet meer naar om te kijken. Echter, houdt u er rekening mee dat niet alle medicijnen (volledig) worden vergoed. Voor de vergoeding van de meeste hulpmiddelen en sommige geneesmiddelen, die niet in de basisverzekering zitten, is vooraf goedkeuring (machtiging) van uw zorgverzekeraar vereist. Deze machtiging moet door de arts worden aangevraagd.

Om rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij te kunnen declareren, is het wel noodzakelijk dat u ons meteen op de hoogte brengt van wijzigingen in uw verzekeringsnummer en/of verzekering.